tiistai 14. kesäkuuta 2016

Hankkeen esittelytilaisuus Siikaisten Eteläpäässä

Kokoonnuimme viime keskiviikkona, eli 8.6.2016 Siikaisten Eteläpäähän esittelemään hanketta. Valitettavasti hankevastaava Reijo Rimpelä ei päässyt paikalle sairastumisen vuoksi. Minä, eli Nora Albrecht ja hankeavustaja, sekä Koppelo ry:n aktiivi Raimo Hakila toimimme tilaisuuden organisaattoreina. Kutsuja oli lähetetty noin 130 kappaletta. Lisäksi tieto oli välitetty rahoittajalle ja muille yhteistyötahoille sekä paikallismedialle ja Maaseudun Tulevaisuus -julkaisulle. Tapahtumasta ilmoitettiin myös Siikaisten Kuntauutisissa ja sunnuntain Satakunnan Kansassa. Lopulta paikalle saapui 22 henkilöä. Vähäinen osallistujamäärä saattoi johtua lyhyestä varoitusajasta ja epävakaasta säästä. Siikaisissakin oli puuskainen tuuli, vaikka sää muuten oli melko selkeä. Saimme kuitenkin tavoitettua metsänomistajia, sekä solmittua hyvät kontaktit Siikaisten kuntaan. Myös MTK:n edustaja osoitti meille tukensa.

Tilaisuus aloitettiin kahvilla, ja samalla viriteltiin keskustelua paikalle tulleiden kanssa. Virallisen esittelyn alkaessa, ensimmäisenä puheenvuoron sai pitkäaikainen yhdistyksen jäsen Tuomo Kauppi, joka kertoi omaa taustaansa yhdistyksessä. Tämän jälkeen oli Siikaisten kunnanjohtajan Viveka Lanteen puheenvuoro. Valitettavasti ympäristöministeriön edustajia ei saatu paikalle, joten minä esittelin METSO -ohjelmaa ja kerroin ympäristöministeriön yhteyshenkilön Maarit Loiskekosken terveiset. Raimo Hakila esitteli hanketta ja sen tavoitteita. Erityisen hyvänä ajatuksena Raimo toi julki sen, että metsätaloutta ja suojelua ei pitäisi asettaa vastakkain, vaan hyvän metsän hoidon pitäisi kuulua kiinteästi metsätalouteen. Lopuksi oli varattu aikaa yleiselle keskustelulle, ja moni toikin hyvin julki ajatuksiaan metsästä ja metsäluonnon suojelusta.

Päivän päätteeksi siirryimme Katselman luontotornille makkaranpaistoon. Paikalla oli laavu ja erittäin siisti autiomökki. Voin siis suositella retkeilijöitä käymään tornilla ja sen lähiympäristössä. Läheisellä suolla oli melko harvinaisen Kaarlenvaltikan esiintymä, jota kävimme pienemmän ryhmän kanssa katsomassa.

Kaiken kaikkiaan päivä oli onnistunut, ja saimme uusia kontakteja, sekä vaihdettua monenlaisia ajatuksia.

hanketyöntekijä Nora Albrecht

Näkymä luontotornista

Kaarlenvaltikka. Kukkii vasta loppukesästä. Kuvassa olevat ovat viimevuotisia kukintoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti